Despre Oborul Ploiesti

Centrul Comercial OBOR este situat într-o zona strategica a orasului PLOIESTI si-anume, la doar 5 minute de centrul orasului, pozitionata catre iesirea spre Bucov, in vecinatatea supermarketului DEDEMANARSANI si a mall’ului AFI PALACECentrul Comercial OBOR este asezat pe locul unui vechi vad comercial.

Traditie de secole

      Aici veneau micii producători din împrejurimile Ploiestiului să-şi vândă marfa: cei din Buzau sau Targoviste, buni agricultori, aduceau zarzavaturi şi legume, cei de la munte adica prahovenii isi valorificau caşul şi brânza, iar ţigăncile vindeau aici flori şi ghiceau în cărţi „pentru doi taleri”.

      Treptat, datorita cresterii numarului de locuitori, s-a transformat in piata principala a Ploiestilor, cu toate ca tot ”Oborul” i-a ramas numele. Soarta asa-zisului parc se putea schimba radical in 1846 cand Bibescu Voda, trecand prin Ploiesti, a propus ca pe acest loc sa se ridice localul primariei care pe atunci era in casa lui Hagi Buzila. Locuitorii insa s-au opus, sustinand ca e mai importanta dezvoltarea Oborului decat ridicarea unui imobil propriu al Administratiei locale.

      Odata inaugurate Halele la finalul lui 1935, batranul Obor ploiestean avea sa dispara. Tarabele si maghernitele aveau sa fie demolate, iar in locul lor sa fie amenajat parcul existent si azi. In schimb, Oborul s-a mutat la bariera Bucovului, unde este si azi.

      Pornind de la functiunea generala de “CENTRU COMERCIAL” prin analizarea conditiilor de integrare a sa în cadrul arhitectural existent, precum si adaptarea la cerintele actuale de practicare a unui comert civilizat, pot face din aceasta locatie o operatiune de succes ce oferă un festin de culori şi arome: flori, legume, fructe, lactate, cereale, pasari, imbracaminte, incaltaminte, mobilier si cam tot ce au oameni locului.

obv3
ob v
obv4
obv2

Galerie Foto